“Jullie doen zoveel koorprojecten en ook al zoveel jaren… Worden jullie dat nou nooit zat? Altijd weer motiverend en vrolijk zijn. Inspiratie moeten bieden. Liedjes instuderen…” Die vraag krijgen we wel eens van deelnemers…

Inmiddels hebben we tientallen koren en duizenden zangers mogen begeleiden naar een groot concert. Ik geniet daar zo van, het kan simpelweg niet vervelen. Alles wat ik leuk vind komt bij elkaar binnen Praise United gospelkoren & Vier Maten Glimlach theaterkoren. Misschien wel het meest inspirerende in mijn werkweek… Waarom?

 1. Mensen bij elkaar brengen
  Het bij elkaar brengen van mensen en in korte tijd een ‘groep’ vormen is bijzonder. Leuk om te zien hoe snel mensen met een gezamenlijk doel en liefhebberij een open en vriendschappelijk contact opbouwen. Zowel bij Praise United als bij Vier Maten Glimlach zien we soms vriendschappen ontstaan tussen ‘vreemden’ en heeft bijna iedereen het over de bijzondere sfeer. Daar geniet ik van en ik doe samen met Henk mijn best om een atmosfeer van warmte en vrolijkheid te creëren waarin mensen zich snel thuis voelen.
 2. Meerstemmig zingen van mooie muziek
  Zingen is leuk! Meerstemmig zingen helemaal. Het motiveert me als ik de verwondering zie bij onervaren koorleden (we hebben geen audities en sommige deelnemers hebben nooit eerder meerstemmig gezongen). “Zijn wij dit? Wat klinkt het nu al mooi!” Dat is goud waard. Ik zelf kan nog steeds uit mijn dak gaan van een prachtig meerstemmig slotakkoord. En ook in minder uitbundige stukken staat het kippenvel soms nog steeds op mijn armen. Die liefde voor meerstemmig zingen heb ik van thuis meegekregen. Daar zongen we ook vaak samen. Mijn moeder en ik zongen dan de 2e en 3e stem…
 3. Talent ontdekken en een plek geven
  Tijdens de repetities ontdekken we bijna altijd wel goeie zangers of mensen die goed kunnen dansen of een instrument bespelen. Regelmatig kunnen we dat soort talenten een mooie plek in de voorstelling of het concert geven. Dat is leuk. Soms kunnen we met een paar tips en simpelweg een zetje iemand een stap verder helpen én een podium bieden. Mijn ervaring daarvoor inzetten is dankbaar werk!
 4. Optreden voor veel publiek
  Tja, je bent artiest of niet… Optreden is gewoon leuk. Helemaal als er veel mensen komen kijken en meegenieten van een goed programma. Bij de koorprojecten is er altijd een groot slotconcert met een professionele band en geluid. Dat zijn altijd mooie avonden waar honderden mensen op af komen. Natuurlijk ook omdat we met zo’n grote groep mensen uitnodigen.  De sfeer in het koor achter de schermen is vol verwachting, gezonde spanning en daardoor wordt de teamgeest nog groter. Dat is genieten. Ook het samen eten voor het concert is altijd gezellig. Mensen zitten na een maandje repeteren (4 avonden) gemoedelijk bij elkaar lsof ze al jaren samen optrekken. Daar geniet ik van.

Ik denk dat ik ook zonder het slotconcert de koorprojecten al de moeite waard vind. Het zijn voor mij persoonlijk altijd inspirerende weken. Daarom hoop ik nog vele jaren, samen met onze geliefde pianist Henk Doest, met mensen te genieten van samen zijn, zingen en optreden!  Heb jij wel eens met ons meegezongen? Wat vond jij het leukste aan je deelname? Ben benieuwd naar je reactie (hieronder).

Na de zomer beginnen 3 nieuwe koorprojecten. Praise United Apeldoorn (september), Vier Maten Glimlach Barneveld (oktober) en Vier Maten Glimlach Heerenveen (november). Je kunt meer informatie vinden en je opgeven via www.praiseunited.nl en www.viermatenglimlach.com

 

One Comment on “Worden jullie het nou nooit zat?

 1. Van dat meerstemmig zingen geniet ik ook enorm,saamhorigheid creëren, je beschrijft de onderdelen heel mooi ,Martin,kan het volledig beamen. Ook andere mensen enthousiast maken ,die zelf mee gaan doen vind ik mooi om te zien ,de vele complimenten die je krijgt na het concert voor het geheel van de uitvoering. Natuurlijk kan het altijd ‘beter’, ik geniet met volle teugen van alles, het zingen en theater maken!
  Voor een ‘schriftelijk bedankje’ ging ik de reacties van mensen na: 3 bladzijdes vol, waar het woord leuk niet eens in voorkwam!Jullie brengen heel wat te weeg met de projecten, Martin en Henk!!! En natuurlijk Barbara Lok, de muzikanten enz. Op naar een groot landelijk koor, bijv. op het Museumplein ( buitenconcert), Carré ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: