Vier Maten Glimlach is een koorproject waarin een hele groep mensen, onder de inspirerende leiding van zanger Martin Brand en pianist Henk Doest, in slechts een maand (4 repetities en een generale) toewerken naar een sfeervol en Kleinkunst concert in het theater. We zingen de mooiste Nederlandstalige liedjes aller tijden.

Oud en Nieuw
Klassieke pareltjes van Toon Hermans, Robert Long, Annie MG Schmidt en Herman van Veen. Maar ook zingen we nummers van De Dijk, Acda en de Munnik, Brigitte Kaandorp, Claudia de Breij, Stef Bos en Blof bijvoorbeeld. Ook is er ruimte voor ‘verzoeknummers. Er zijn maar weinig koren waar ‘het betere Nederlandse lied’ centraal staat. We worden tijdens het concert bijgestaan door bevlogen beroepsmuzikanten, technici en zangers. Deelname aan project kost 45 euro. Op deze manier worden de onkosten (inhuur muzikanten, theaterzaal + techniek, repetities, promotie, repetitieruimte, afdracht auteursrechten etc) gedragen. Er is geen grote commerciële organisatie verbonden aan Vier Maten Glimlach. Martin Brand en Henk Doest organiseren dit al jaren op persoonlijke titel – en eigen risico 😉

We repeteren in de juiste sfeer. Genieten van muziek, humor, meerstemmig zingen en een lekker avondje bezig zijn met prachtige liedjes. Ook solisten uit het koor, die we ontdekken tijdens de repetities, worden in de spots gezet tijdens het programma. Op deze website (op het inlog deel) zijn opnames en teksten beschikbaar gemaakt voor alle deelnemers. Dus je kunt lekker thuis blijven oefenen zo vaak als je wilt – en je omgeving wil accepteren 😉    Na afloop van de repetitie is er natuurlijk tijd voor een hapje, een drankje en gezelligheid met andere deelnemers leren kennen. Leuk!