+

Worden jullie het nou nooit zat?

“Jullie doen zoveel koorprojecten en ook al zoveel jaren… Worden jullie dat nou nooit zat? Altijd weer motiverend en vrolijk zijn. Inspiratie moeten bieden. Liedjes instuderen…” Die vraag krijgen we wel eens van deelnemers…

Inmiddels hebben we tientallen koren en duizenden zangers mogen begeleiden naar een groot concert. Ik geniet daar zo van, het kan simpelweg niet vervelen. Alles wat ik leuk vind komt bij elkaar binnen Praise United gospelkoren & Vier Maten Glimlach theaterkoren. Misschien wel het meest inspirerende in mijn werkweek… Waarom?

 1. Mensen bij elkaar brengen
  Het bij elkaar brengen van mensen en in korte tijd een ‘groep’ vormen is bijzonder. Leuk om te zien hoe snel mensen met een gezamenlijk doel en liefhebberij een open en vriendschappelijk contact opbouwen. Zowel bij Praise United als bij Vier Maten Glimlach zien we soms vriendschappen ontstaan tussen ‘vreemden’ en heeft bijna iedereen het over de bijzondere sfeer. Daar geniet ik van en ik doe samen met Henk mijn best om een atmosfeer van warmte en vrolijkheid te creëren waarin mensen zich snel thuis voelen.
 2. Meerstemmig zingen van mooie muziek
  Zingen is leuk! Meerstemmig zingen helemaal. Het motiveert me als ik de verwondering zie bij onervaren koorleden (we hebben geen audities en sommige deelnemers hebben nooit eerder meerstemmig gezongen). “Zijn wij dit? Wat klinkt het nu al mooi!” Dat is goud waard. Ik zelf kan nog steeds uit mijn dak gaan van een prachtig meerstemmig slotakkoord. En ook in minder uitbundige stukken staat het kippenvel soms nog steeds op mijn armen. Die liefde voor meerstemmig zingen heb ik van thuis meegekregen. Daar zongen we ook vaak samen. Mijn moeder en ik zongen dan de 2e en 3e stem…
 3. Talent ontdekken en een plek geven
  Tijdens de repetities ontdekken we bijna altijd wel goeie zangers of mensen die goed kunnen dansen of een instrument bespelen. Regelmatig kunnen we dat soort talenten een mooie plek in de voorstelling of het concert geven. Dat is leuk. Soms kunnen we met een paar tips en simpelweg een zetje iemand een stap verder helpen én een podium bieden. Mijn ervaring daarvoor inzetten is dankbaar werk!
 4. Optreden voor veel publiek
  Tja, je bent artiest of niet… Optreden is gewoon leuk. Helemaal als er veel mensen komen kijken en meegenieten van een goed programma. Bij de koorprojecten is er altijd een groot slotconcert met een professionele band en geluid. Dat zijn altijd mooie avonden waar honderden mensen op af komen. Natuurlijk ook omdat we met zo’n grote groep mensen uitnodigen.  De sfeer in het koor achter de schermen is vol verwachting, gezonde spanning en daardoor wordt de teamgeest nog groter. Dat is genieten. Ook het samen eten voor het concert is altijd gezellig. Mensen zitten na een maandje repeteren (4 avonden) gemoedelijk bij elkaar lsof ze al jaren samen optrekken. Daar geniet ik van.

Ik denk dat ik ook zonder het slotconcert de koorprojecten al de moeite waard vind. Het zijn voor mij persoonlijk altijd inspirerende weken. Daarom hoop ik nog vele jaren, samen met onze geliefde pianist Henk Doest, met mensen te genieten van samen zijn, zingen en optreden!  Heb jij wel eens met ons meegezongen? Wat vond jij het leukste aan je deelname? Ben benieuwd naar je reactie (hieronder).

Na de zomer beginnen 3 nieuwe koorprojecten. Praise United Apeldoorn (september), Vier Maten Glimlach Barneveld (oktober) en Vier Maten Glimlach Heerenveen (november). Je kunt meer informatie vinden en je opgeven via www.praiseunited.nl en www.viermatenglimlach.com

 

+

Vier Maten Kampen was ontwapenend puur!

Als we terugkijken naar afgelopen zaterdag denken we aan…Solisten uit het koor die met hun prachtige stemmen wisten te ontroeren, al ging er hier en daar wel eens iets mis… 😉  Een koor dat vol overgave heeft gezongen en het publiek hierdoor meenam. Veel hele blije gezichten in de zaal tijdens de-liedjes-uit-de-oude-doos-afvalrace… Muzikanten die de sterren van de hemel speelden. Een prachtig duet-uitvoering van’wat is mijn hart’, een gulle lach en heel veel ontwapende puurheid op het podium. Lieverd. Cello. Van Hazes tot Hermans. Samen zijn. Dat maakt mensen blij!

Kortom, het was weer een feestje. Dank voor jullie enorme inzet en deze beleving. Geniet nog wat na met deze foto’s.

+

Inschrijving Barneveld en Heerenveen open!

Dit najaar komen Henk en Martin met Vier Maten Glimlach, na de succesvolle edities in 2015, terug naar Barneveld en Friesland (dit jaar in Heerenveen). De inschrijving is inmiddels geopend en de eerste tientallen zangers hebben zich gelijk weer gemeld.

Het programma is totaal vernieuwd en de deelnemers staat dus weer een frisse ervaring te wachten. Maar tegelijkertijd hopen we op de vertrouwde gezelligheid en warme sfeer tijdens de repetities en het concert! Zien we je (weer?). Geef je dan nu op!

+

Nieuw programma voor Hardenberg en Kampen

Na heerlijke en succesvolle projecten in Heerde, Leeuwarden en Barneveld eind vorig jaar maken we ons nu klaar voor gloednieuwe voorstellingen in Hardenberg en Kampen. Met veel prachtige oude én nieuwe Nederlandstalige theaternummers. En een nieuwe vorm voor het concert…

Martin: “Ik voel me echt een kind in de snoepwinkel nu ik weer liedjes aan het beluisteren ben en uren doorbreng met Brel, Stef Bos, Brigitte Kaandorp, Karin Bloemen en Simone Kleinsma bijvoorbeeld. Ik ontdek nieuwe liedjes en geniet van deze pareltjes die ik nog niet kende. Ik verheug me enorm op het instuderen van deze nieuwe stukken met de deelnemers.”

We proberen van de concerten in Hardenberg en Kampen dit jaar echte voorstellingen te maken en nog iets meer ‘lijn’ te brengen in de avond. Na 5 jaar onderweg met Vier Maten zijn we toe aan weer een stapje verder. Ik hoop dat er weer veel zangliefhebbers zich inschrijven voor het projectkoor! Het belangrijkste blijft lekker zingen, leuke mensen leren kennen en genieten van de sfeer die deze muziek en wij met elkaar brengen.

 

 

Om te janken…

Dit lied van Maarten van Roozendaal stond al jaren op ons verlanglijstje voor Vier Maten Glimlach. Nu gaat het gebeuren! Het koorarrangement is in de maak! Dat wordt een mooi en bruisend moment in de voorstelling! Deze opname is van vorige week, samen met de Vier Maten muzikanten. Henk Doest, Mark Dekkers, David Wilschut en Peter Doest!

Mooie nieuwe liedjes…

Met Vier Maten Glimlach zingen we de mooiste Nederlandse (theater)liedjes. Veel liedjes die al tientallen jaren meegaan. Maar ook voegen we steeds weer nieuwe titels toe. Ook voor die mensen die al voor de 5e keer meezingen wel leuk! Op dit moment zijn we bezig met de komende voorstellingen waar we ook dit prachtige liedje van Daniel Lohues (hier gezongen door Paul de Leeuw) gaan zingen! Hartverwarmend, eenvoudig en juist daardoor zo mooi.. Vinden wij dan… Wat jij?

 

Al tientallen zangers meldden zich aan!

We zijn blij verrast door de toestroom van zoveel zangers voor de nieuwe projecten. Tientallen enthousiastelingen gaven zich al binnen enkele dagen op voor Vier Maten in Barneveld, Leeuwarden, Heerde, Kampen en Hardenberg. Bij 60 aanmeldingen kan een lokaal project definitief van start gaan. Doe jij ook mee? Wacht niet te lang en geef je op.

Hartelijke groet,

Martin, Henk en Alouette

+

Inschrijving Heerde, Barneveld, Leeuwarden, Hardenberg en Kampen gestart!

Vier Maten Glimlach komt op stoom. Na geslaagde projecten (blije deelnemers, blije bezoekers, blije theaters, blije muzikanten, blije Henk en Martin) is besloten om Vier Maten nog wat verder ‘uit te rollen’ in Nederland. In 2016 hopen Henk en Martin 7 voorstellingen te maken met enthousiaste zangers. Er zijn nog zoveel prachtige liedjes te zingen. En voor begin 2017 is een hele grote droom ontstaan. Daarover hoor je snel meer… Eerst maar eens inschrijven voor een van de nieuwe projecten!

MEEDOEN?

Vier Maten Glimlach Hardenberg van start!

Vanavond gaat Vier Maten Glimlach Hardenberg van start! Zo’n vijftig enthousiastelingen vormen een koor voor een maand om op zaterdag 2 mei een theaterconcert te geven samen met professionele muzikanten en zangers. We zingen de leukste en mooiste liedjes uit het Nederlandse Kleinkunst repertoire. Voor late (spontane) beslissers is er nog mogelijkheid om mee te doen. Kom dan ‘gewoon’ naar de repetitie en schrijf je ter plekke in. Het zal erg leuk worden!

Repetities zijn in een sfeervolle ruimte op camping de Oldemeyer. Van 19:30 tot ongeveer 22:00 uur. Na afloop kunnen we gezellig nagenieten met een hapje en drankje.

camping de Oldemeyer
Grote Beltenweg 13a, Rheeze (Hardenberg)

Nieuwe voorstellingen in aantocht – zangers welkom!

Over een maand beginnen de repetities voor twee theaterconcerten van Vier Maten Glimlach. In Kampen en Hardenberg zijn koorzangers van harte welkom. Ben jij erbij?

Concert Veenendaal een groot succes!

10647115_881443785207314_456370287089941229_nMet zo’n 500 mensen, op het podium en in een bijna uitverkocht theater, de mooiste en leukste Nederlandstalige theaterliedjes beleven. Dat was de bedoeling. En wat werd het een feest. Met de topmuzikanten, solist Barbara Lok en verrassende bijdragen van koor-solisten. Onze verwachtingen zijn overtroffen. Zowel publiek als het projectkoor kwam hoe langer hoe meer los en ‘in de sfeer’ en ook het personeel van het theater merkte op dat de gezellige saamhorigheid na de voorstelling te proeven was. Dat was ook te merken aan de grote groep mensen die bleef nagenieten in de foyer van het theater. Van regelrechte kippenvelmomenten en verstilling tot de uitbundigheid van ‘Ja zuster, Nee zuster’. Het was een complete avond uit! Dank aan alle deelnemers voor het grote enthousiasme !

We kunnen inmiddels ook al melden dat Vier Maten Veenendaal een vervolg zal krijgen in 2015! Later meer informatie. Ook zal binnenkort een film-impressie hier te zien zijn. Was je erbij, in de zaal of in het koor, en wil je reageren op de voorstelling of Vier Maten Glimlach in het algemeen?

Laat van je horen in ons gastenboek Heb je foto’s en videobeelden van deze avond? Mail ze naar info@martinbrand.nu

Vanavond start Vier Maten Friesland!

Vanavond om 19:30 uur starten we met de tientallen zangers en zangeressen in Leeuwarden. We repeteren in stijl, in het knusse theatertje ‘de Bres’. Adres: Schoolstraat 4 (parkeergarage vlak bij). Neem het tekstboek en veel goede zin mee!

Tot vanavond deelnemers!